TecDoc

Wat is TecDoc?

De informatiebron voor de aftermarket met originele artikelgegevens van de fabrikant. Opgericht in 1994 door auto-onderdelenleveranciers uit de automobielindustrie en het Duitse verbond van auto onderdelen (GVA), heeft TecDoc Informations System GmbH zich als belangrijke aanbieder van voertuiginformatie op de Europese markt bewezen.

 

TecDoc geeft de onafhankelijke onderdelenhandel actuele data afkomstig uit de databank van de fabrikant, voor het zoeken en bestellen van artikelen voor personenwagens en bedrijfswagens. De kerntaken van TecDoc zijn het normeren, verzamelen en het verspreiden van deze data en het ontwikkelen van nieuwe passende technieken. Daarnaast werkt TecDoc intensief aan nieuwe projecten, om de industrie, handel en garage ook in de toekomst efficiënte oplossingen aan te bieden.

 

A2SP is de officiële TecDoc partner voor de Nederlandse markt als het gaat om het aanbieden van de kentekenkoppeling voor de TecDoc database. A2SP realiseert de koppeling tussen de RDW database en het zgn. TecDoc K-Type bestand. De TecDoc oplossingen als door TecDoc gedistribueerd aan grossiers en autobedrijven zijn standaard voorzien van de A2SP TecDoc kentekenkoppeling. Ook nagenoeg alle oliemaatschappijen in Nederland maken via Olyslager gebruik van de A2SP TecDoc kentekenkoppeling voor hun websites en mobiele toepassingen. Zowel B-to-B als B-to-C.

Hoe werkt het?

Indien u beschikt over een licentie TecDoc Merk/ Model/ Type tabel (tevens verkrijgbaar bij A2SP) is het mogelijk uw eigen gegevens te koppelen aan de TecDoc K-Type structuur. Dit is zelfs mogelijk tot het niveau motorcode. Vervolgens kan middels een bestandslevering of webservice van A2SP die u in uw eigen softwareoplossing kunt inbouwen na het ingeven van het kenteken de juiste auto middels de K-Type koppeling worden opgehaald uit de database. Het is aanbevelenswaardig te kiezen voor de webservice-variant, omdat u dan altijd beschikt over de meest actuele gegevens.

Benodigdheden

Cartalk TecDoc K-type koppeling (transactioneel via webservice of middels bestandslevering)
Optioneel TecDoc Merk/Model/Typetabel

Tarief

Op aanvraag. 

   

Ook interessant voor u?

Basis RDW Voertuiginformatie

Commerciële Voertuiginformatie

Kenteken K-type

Kentekenkoppeling

Licentie Fahrzeugstamm

Maatwerk - Data

Maatwerk - Koppelingen

VoertuiginformatiePlus