Online Registratie Bedrijfsvoorraad / Vrijwaren*

Hoe werkt het?

Bij het aanmelden van een voertuig voert u een aantal velden zoals kenteken en meldcode in of de gegevens van de kentekencard. Deze gegevens worden vervolgens gecontroleerd, zodat u invoerfouten voorkomt en voertuigen met een afwijkende status (gestolen, gesloopt, geŰxporteerd) direct worden gesignaleerd. Dit beschermt u tegen de inkoop van een voertuig met een dubieuze status. Na een geslaagde vrijwaring kunt u direct het vrijwarings- en bedrijfsvoorraadbewijs (en evt. een RDW tellerrapport) printen.

* De opname van voertuigen in uw bedrijfsvoorraad wordt ook wel ‘vrijwaren’ genoemd, omdat u de vorige eigenaar vrijwaart van alle aansprakelijkheden ten aanzien van het voertuig.

 

Tip: In combinatie met onze dienst ‘SMS uw klant’ kunt u de voertuigeigenaar direct per SMS informeren!

Benodigdheden

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, dient u te beschikken over de Erkenning Bedrijfsvoorraad van de RDW en dient u een geldig RDW-certificaat te hebben ge´nstalleerd op uw computer. Dit certificaat kunt u aanvragen bij de RDW. 

Tarief 2018

A2SP transactiekosten € 0,35 excl. BTW en verschuldigde RDW leges (vrij van BTW).

Per aangevraagde kentekencard € 2,90 aan RDW Leges.

 

Let op: U kunt gebruik maken van de RDW diensten vanaf een RDW maandbundel 10 (10 transacties per maand). Kijk bij de A2SP RDW Maandbundels om te zien welke maandbundel bij u past. 

 

Ook interessant voor u?

A2SP RDW Maandbundels

APK vervaldatum

Overzicht bedrijfsvoorraad